Lysolecithin
Lysolecitin
Hodnocení: Výborné
Původ: Rostlinný
Lecitin je látka přírodního původu. Získává se nejčastěji ze sójových bobů, ale i jiných rostlin (například ze slunečnice roční) nebo také z vaječného žloutku.
Přirozeně se vyskytuje i v lidském těle, a to jako živá a stavební buněčná membrána.
Lecithin není pro tělo tedy cizí látka a je velmi dobře vstřebáván. Látka lysolecithin je modifikovaný sójový lecithin. Lecithin se používá jako přírodní emulgátor a zahušťovadlo.
Reguluje propustnost ostatních látek buněčnými stěnami a zlepšuje jejich vstřebatelnost.
V krémech a jiných pečujících přípravcích pomáhá ostatním látkám dostat se do hlubších vrstev pokožky.
V potravinářských i kosmetických produktech lecithin také zjemňuje jejich konzistenci. Má antioxidační účinky.
V kosmetice není považován za alergen a nedráždí pokožku.
V potravinách může vyvolat alergickou reakci, je-li získán ze sójových bobů.
Emulzní složka, která vlasy posiluje a dodává jim lesk, stimuluje jejich růst.