Hydrolyzed Yeast Protein

Hydrolyzovaný kvasnicový protein

 

Hodnocení: Výborné

Původ: Rostlinný

 

Hydrolyzovaný kvasnicový protein, známý také jako kvasnicový extrakt, se získává z kyselé nebo enzymatické hydrolýzy. Jednoduše řečeno, hydrolýza je metoda, při které se molekula vody přidává k látce, která narušuje chemickou vazbu.

Hydrolyzovaný kvasnicový protein je vytvořen touto metodou a poté je nalit do kosmetických přípravků, protože obsahuje jedinečnou směs flavonoidů, cukrů, vitamínů a aminokyselin, které jí umožňují fungovat jako kondicionér s více úkoly.

Hydrolyzovaný kvasnicový protein je skutečný multi-tasker. Nejprve obsahuje esenciální aminokyseliny a malé peptidy, které působí na rozjasnění pokožky zaměřením na melanocyty.

Melanocyty jsou buňky, které produkují melanin, pigment, který dodává naší pokožce a vlasům barvu. Ale jak stárneme, melanocyty mohou začít nadprodukovat pigmenty, které vedou k tmavým skvrnám.

Kvasinky také obsahují cukry, které se přirozeně přeměňují na kyseliny. Tyto kyseliny fungují jako antioxidanty a chrání pokožku před různými formami poškození životním prostředí a předpokládá se, že také stimulují produkci kolagenu.

Podle The Derm Review bylo prokázáno, že kvasnicový cukr s názvem beta glukan „stimuluje Langerhansovy buňky, což jsou imunitní buňky těsně pod povrchem pokožky, které nám pomáhají chránit před poškozením kůže a reakcemi na životní prostředí.“