Hydrolyzed Wheat Protein

Hydrolyzovaný pšeničný protein

 

Hodnocení: Výborné

Původ: Rostlinný

 

Hydrolyzovaný pšeničný protein jsou proteinové molekuly (proteiny), které byly chemicky zpracovány tak, aby byly menší a rozpustné ve vodě pro snazší proniknutí do vlasů a kůže.

Hydrolyzované pšeničné proteiny se získávají z rostlinných materiálů chemickým zpracováním. Tyto látky mají účinné kondicionační vlastnosti pro vlasy a pokožku, vlasy dobře posilují, pronikají do nich a vyplňují dutiny a snižují podráždění pokožky způsobené povrchově aktivními látkami.

Pšeničné bílkoviny, jako jsou sójové bílkoviny a keratin, obsahují aminokyselinu cystein. Díky tomu mohou pšeničné bílkoviny pevněji přilnout k vlasům a mít po delší dobu pozitivní účinek na vlasy.

Tento účinek je zvláště pozorován při použití formulací pro perm a rovnání obsahující hydrolyzované pšeničné proteiny. Tyto vlasové proteiny významně snižují škodlivé účinky formulací na vlasy, obnovují je během procesu zvlnění a pomáhají zafixovat tvar vlasů.

Kromě toho se pšeničné proteiny používají docela efektivně ve složení pro péči o vlasy a pokožku. Po jejich aplikaci získá struktura vlasů a pokožky dobrý vzhled a příjemný pocit.

Hydrolyzované proteiny fungují nejlépe na poškozené vlasy. Se zvyšujícím se stupněm poškození tento typ proteinu proniká do vlasů snadněji a působí na ně a posiluje jejich strukturu.

V případě vážného poškození vlasů jsou pšeničné proteiny velmi dobré při jejich obnově, a to i v přípravcích pro péči.

Bohužel při jejich použití nedochází k tak trvalému účinku jako v procesu trvalé, ale tyto proteiny zůstávají na vlasech déle než kolagen a elastin.