Hydrolyzed Milk Protein
Hydrolyzovaný mléčný protein
Hodnocení: Výborné
Původ: Živočišný
Hydrolyzovaný mléčný protein se získává hydrolýzou mléka kyselými, zásaditými nebo enzymatickými reakcemi.
Mléko je bohatým zdrojem bílkovin kaseinu a syrovátkových bílkovin. Má téměř všechny požadované aminokyseliny, které lidské tělo potřebuje.
Ve starověku se mléko používalo ke koupání, zejména v královských rodinách bylo velmi běžné. Vyrábí se v bílé, žluté nebo hnědo-bílé barvě.
Použití a výhody:
Mléčný protein je užitečný při restrukturalizaci buněk, protože má dobrou penetraci do pokožky. Aminokyseliny v něm obsažené mají dvě různé skupiny připojené ve stejné struktuře, což z nich dělá vodu milující i zároveň milující tuk.
Mohou se tedy připojit k odumřelým kožním buňkám a nečistotám a smýt se vodou. Lze jej tedy použít jako čisticí prostředek.
Mléčný protein také udržuje pokožku hydratovanou a snižuje alergické infekce, jako jsou vyrážky a tmavé skvrny na pokožce.
Mohou vytvářet film na povrchu vlasů a pokožky a neumožňují odpařování vlhkosti a zadržují ji v pokožce.
Mléčný protein hydratuje pokožku, činí ji hladší a světlejší. Opravuje také poškozené vlasy, pomáhá při růstu zdravých a lesklých vlasů.
Používá se ve složení mnoha produktů péče o pleť a vlasy.