Hydrolyzed Milk Protein

Hydrolyzovaný mléčný protein

 

Hodnocení: Výborné

Původ: Živočišný

 

Hydrolyzovaný mléčný protein se získává hydrolýzou mléka kyselými, zásaditými nebo enzymatickými reakcemi.

Mléko je bohatým zdrojem bílkovin kaseinu a syrovátkových bílkovin. Má téměř všechny požadované aminokyseliny, které lidské tělo potřebuje.

Ve starověku se mléko používalo ke koupání, zejména v královských rodinách bylo velmi běžné. Vyrábí se v bílé, žluté nebo hnědo-bílé barvě.

Použití a výhody:

Mléčný protein je užitečný při restrukturalizaci buněk, protože má dobrou penetraci do pokožky. Aminokyseliny v něm obsažené mají dvě různé skupiny připojené ve stejné struktuře, což z nich dělá vodu milující i zároveň milující tuk.

Mohou se tedy připojit k odumřelým kožním buňkám a nečistotám a smýt se vodou. Lze jej tedy použít jako čisticí prostředek.

Mléčný protein také udržuje pokožku hydratovanou a snižuje alergické infekce, jako jsou vyrážky a tmavé skvrny na pokožce.

Mohou vytvářet film na povrchu vlasů a pokožky a neumožňují odpařování vlhkosti a zadržují ji v pokožce.

Mléčný protein hydratuje pokožku, činí ji hladší a světlejší. Opravuje také poškozené vlasy, pomáhá při růstu zdravých a lesklých vlasů.

Používá se ve složení mnoha produktů péče o pleť a vlasy.