Základ v péči o pleť: na odličování a čištění záleží

Ať máte jakýkoli typ pleti, i ta vaše může zářit čistotou, vitalitou a krásou. Co je tajemství pěstěné a jednoduše nádherné pokožky? Je to péče, kterou jí denně dopřáváte – komplexní starostlivost, která zahrnuje nejen hydrataci, ale především správné odlíčení a čištění. Trápí vás problematická pleť, černé tečky nebo mdlá pokožka? Odpovědí může být nesprávné nebo nešetrné zacházení, které lze snadno napravit – přinášíme vám návod, jak proměnit pleť pomocí správně nastavené beauty rutiny. Je čas zazářit!

Všechny ty čistící přípravky, mýdla, konvenční masky, odličovací vody a mléka nejsou třeba. Ano, vaše pleť je vlastně nepotřebuje. Čím více to s používáním těchto pomocníků přeháníte, tím spíše pokožce ubližujete, protože ji zbavujete ochranného filmu i jejích báječných vlastností, jako jsou obnova či samočištění. Co je tedy klíčem k pěstěné pleti? Překvapivě jsou to staré dobré oleje, které ve Wonderful milujeme.

Metoda, kterou si vaše pleť zamiluje

Představte si jednoduché a šetrné čištění i odličování v jediném kroku, které navíc s láskou pečuje o pleť a podporuje její schopnosti detoxikace, regenerace či ochrany. Přesně taková je OCM, olejová metoda čištění pleti (Oil Cleansing Method). Ano, máme na mysli skutečně olej – a to dokonce i pro čištění mastné nebo aknózní pleti. Oleje totiž působí jako dokonalá rozpouštědla pro nečistoty, zároveň však dodávají pokožce výživu a hydrataci. Výsledkem je hloubkově vyčištěná a jemná pleť. Výhody? Redukce černých teček, mazu i problémových projevů pleti. Zkrátka změna, díky které se budete těšit na pohled do zrcadla.

Jak na to?

Denně můžete odličovat nebo čistit pleť pomocí olejů. Speciální olejovou směs zahřátou v dlaních stačí nanést na pokožku a dopřát si antistresovou full face masáž po dobu několika minut. Tato technika díky oleji rozpustí nečistoty a dostane je z pórů, takže mezi prsty ucítíte právě bouličky nečistot, které dostáváte pryč z pokožky. Nakonec po masáži namočíte obličejový ručník do horké vody a na chvíli jej necháte odpočinout na pleti. Pára otevře póry, abyste následně  pomocí ručníku pokožku zbavili zbytků oleje. Tradá – pokožka je čistá, dokonale odlíčená a hedvábně hebká. Právě jste jí poskytli šetrnou a příjemnou péči, kterou si zaslouží.

Jakou směs používat?

A co vlastně k odličování a čištění pokožky používat? Přece kvalitní rostlinné oleje v předem připravené směsi. Základem může být ricinový olej. Pokud máte suchou pleť, použijte ho jen malé procento, mastnější a problematická pokožka snese až 30 % ve zmíněné olejové bázi. Druhý olej bude základem a většinovou částí směsi. Můžete použít panenský olivový nebo jojobový olej, oblíbené jsou také konopný, meruňkový, mandlový nebo kokosový olej, samozřejmě vždy v BIO kvalitě, za studena lisované. Nakonec stačí přidat vzácnější druhy olejů, které poskytnou pleti veškeré benefity – šípkový nebo třeba arganový olej. Namíchanou olejovou bázi můžete k čištění pokožky používat denně – dokonce ráno a večer. Na takto vyčištěnou pleť stačí nanést květový hydrolát pro tonizaci a nakonec sérum, krém nebo další oblíbený olej.

Už během několika málo týdnů si všimnete viditelné proměny pleti, která se rozzáří, stabilizuje, sjednotí.

WONDERFUL TIP: Pokud si nechcete míchat vlastní olejovou směs, nebo vám vaše olejová báze nesedí, vyzkoušejte Blahodárný odličovací olej od l’ODAÏTÈS, který jsme si ve Wonderful dokonale oblíbili. Tento miláček totiž kombinuje olivový olej s olejem z pouštní datle a můžete jej použít úplně stejně, jako směs na OCM, jen s tím rozdílem, že pokožku navlhčíte. Takto pleť odlíčíte a vyčistíte v jediném kroku – při zachování její vlhkosti. Po použití vás mile překvapí jasná a hebká pleť bez pocitu mastnoty. Olej je navíc vhodný pro všechny typy pleti.

Sečteno a podtrženo, olejová metoda čištění pleti patří mezi beauty hacky, které si snadno oblíbíte. Vaše péče se značně zjednoduší a vaše pleť rozkvete... a nakonec bude krásná i bez make-upu.