7 důvodů, proč se vám malinový olej při používání na kůži dostane pod kůži

Malinový olej – zase jeden poklad z přírody, který stojí za zmínku. A nejen to. Stojí za to, aby se stal součástí vaší kosmetické rutiny. Jestliže milujete maliny, není co řešit.

Přírodní malinový olej ještě nepatří mezi ty nejznámější pleťové oleje, a možná právě proto jsme tady my, abychom vám jeho účinky představili. Jeho benefity pro pleť vás možná překvapí. Nebo spíše potěší – umí toho opravdu hodně. Vyzkoušíte ho? Po přečtení článku možná ano. Možná ho už nebudete chtít dát z ruky.

Důvod číslo 1: Kouzelné účinky vitamínu E

Jak asi tušíte, vitamín E je prospěšný pro pokožku – proto ho obsahuje mnoho přírodních kosmetických přípravků. Jde totiž o silný antioxidant, který účinně snižuje poškození kůže a mopy volných radikálů, které přispívají ke stárnutí pleti. Naopak zvyšuje pružnost a vitalitu pokožky – to je, oč tu běží. A malinový olej obsahuje opravdu slušnou dávku tohoto kosmetického pomocníčka. Abychom vám tu představu přiblížili, prostě mrkněte na čísla:

  • alpha tokoferol: 12,6 mg/ 100 g
  • gamma tokoferol: 19,4 mg/ 100 g

 

Důvod číslo 2: Pozvěte slunce na návštěvu

 

Milujete doteky slunce? Pak jistě myslíte také na ochranu pokožky před škodlivým UV zářením. Představte si, že malinový olej poskytuje mírnou ochranu před slunečními paprsky – vystačíte si s ním každý všední den, tedy pokud nebudete běhat po horách nebo se opalovat u bazénu.Protože konkrétní výši SPF zatím studie nepotvrdily, nezapomeňte malinového ochránce kombinovat s přírodními opalovacími prostředky v případě, že se vystavovat sluníčku dlouhé hodiny. Třeba na dovolené.

TIP: Neškoďte sobě, kůži ani přírodě. Milujete-li moře a korály tak, jako my, dopřejte si opalovací prostředky s minerálními filtry, které neškodí pokožce a už vůbec ne podmořské fauně a floře.

Důvod číslo 3: Karotenoidy pro krásnou pokožku

Další silné antioxidanty, které hrají klíčovou roli ve zdraví pokožky. Snižují poškození UV zářením (a zase jsme myšlenkami na pláži) a stimulují obnovu kůže. Tím se tak trochu dostáváme také k poopalovací péči. A abychom vám to předvedli názorně, tak opět nesmí chybět čísla:

  • karotenoidy: 23 mg na 100g malinového oleje

Důvod číslo 4: Esenciální mastné kyseliny pro náročné

Najít ve složení 83% esenciálních mastných kyselin? Pořád je řeč o malinovém oleji. Nejen Omega-6 či Omega-3, ale i Omega-9. Jde o kyseliny linolovou, alfa-linolenovou a olejovou, které působí protizánětlivě, chrání pokožku, hydratují, podporují hojení, regenerují a dokonce i zadržují vlhkost. Ani velmi suchá pokožka neodolá síle semen maliníku!

Důvod číslo 5: Zánět nemá šanci!

Již zmíněné protizánětlivé účinky hravě strčí do kapsy i avokádový, hroznový nebo třeba lískový olej. Vrátit pleti rovnováhu tak nemusí být těžké – stačí objevit kouzlo malin. Nejen v puse, ale také na pleti. Jediné, co musíte udělat, je zahrnout malinový olej do péče o pleť. O zbytek se postará jeho úžasné složení.

Důvod číslo 6: Šikovná kyselina ellagová pro mladistvý vzhled

Kyselina ellagová je další bojovnicí za krásnou a vitální pleť. Zabraňuje totiž ztrátě kolagenu a tím přispívá k zachování mladistvého vzhledu pokožky. A nejen to. Chrání před sluníčkem a dokonce může předcházet vzniku rakoviny kůže, kterou nikdo nemá rád. Není skvělá?

Důvod číslo 7: Nadané a aktivní – fytosteroly

Malinový olejový elixír - Dabba

A podobnou funkci v malinovém oleji zastávají také fytosteroly, jejichž antioxidační aktivita zabraňuje poškození kůže, podporuje její obnovu a dokonce dokáží popostrčit novou tvorbu kolagenu. Chcete mít tedy stále mladou a zdravou pleť bez chyby? Zkuste vyrazit na rande s malinovým olejem. Je to náš nový oblíbený hrdina!

*Malinový olejový elixír - Dabba