3 věci, kterými vás oleje překvapí

Postarají se nejen o hydratovanou a zářivou pleť. Umí toho ještě mnohem více – ať už máte suchou, mastnou či smíšenou pokožku, vyzkoušejte blahodárnou sílu přírodních olejů. Ty totiž hravě zatočí s nečistotami, projevy akné i stárnutím – a vaše pleť se přiblíží k dokonalosti.

Kvalitní, za studena lisované oleje v BIO kvalitě jsou nezbytnou součástí našich kosmetických taštiček. A protože si jejich účinky užíváme, podělíme se s vámi hned o tři důvody, proč je nedáme z ruky. Některé vás možná překvapí. A když to s nimi zkusíte, překvapí vás také nádherná, vyživená a zdravá pleť – a to za to stojí!

Dokonale čistá, dokonale odlíčená

Existuje mnoho možností, jak po náročném dni odstranit nečistoty a make-up z pleti. Některé jsou zdlouhavé, jiné neúčinné. My však známe jednu, která vyčistí pleť, odstraní i voděodolný make-up a dokonce i hydratuje – a to vše v jediném kroku. Výsledkem je jemná a hebká pokožka, připravená na další přípravky, které jsou součástí vaší beauty rutiny. Tou možností není nic tajného – jednoduše zkuste odlíčení pomocí olejíčků. Co potřebujete? Obličejový ručník, mix olejů nebo odličovací balzám na bázi olejů.

TIP: Pokud nechcete hledat mix olejů vhodných pro vaši pleť, můžete sáhnout po bestselleru, kterým je příjemný odličovací balzám na bázi másla z červených bobulí od Biofficina Toscana. Ten obsahuje kombinaci šípkového, jojobového, hroznového a mandlového organického oleje a včelí vosk. Hloubkově vyčistí pleť a zanechá ji sametově hebkou. Kromě toho jemně, ale krásně voní právě po červených bobulích – tohle si prostě užijete.

Jak tedy na večerní rituál? Naneste do dlaní odličovací balzám na bázi olejů nebo vlastní kombinaci olejů, které vyhovují vaší pleti – můžete prostě zkoušet, které jsou pro vaši pokožku ty pravé. Krátkou masáží odstraňte make-up i nečistoty – dopřejete si tak po celém dni malou relaxaci, která uvolní napjaté svalstvo v obličeji. Nakonec jednoduše jemně setřete nečistoty ručníkem, který před použitím namočíte v teplé vodě. Odlíčení pomocí olejů je šetrné a snadno si ho zamilujete právě pro jednoduchost. Ale to ani zdaleka není vše, co oleje dokážou!

Oil cleansing method

Představte si, že kromě odlíčení umí oleje také perfektně vyčistit pleť. Slyšeli už jste o metodě OCM? Tak právě tato možnost čistění pleti je malý zázrak, který dokáže během několika dní až týdnů vrátit vaši pokožku do rovnováhy. Trápí vás nečistoty pleti, černé tečky, rozšířené a ucpané póry nebo dokonce akné? Mnoho z vyjmenovaných problémů má mimo jiné původ v používání konvenční kosmetiky, která je plná škodlivé chemie. I pokožka se totiž brání – a ve výsledku se projevuje nedokonalostmi.

Olejové čištění pleti je naprostý opak trápení pleti chemií, alkoholovými tonery a silikonovými krémy – zkrátka jde o její rozmazlování. Rostlinné oleje s pomocí teplé vody pomáhají zbavit pleť nečistot, účinně vyčistit póry do hloubky a ještě ji vyživit a hydratovat. Čištění oleji probíhá podobně, jak už jsme psali v případě odlíčení. Masáž vlastním olejovým mixem může trvat klidně i 15 minut – nespěchejte. Po tomto kroku nahřejte obličej horkým ručníkem, kterým následně setřete zbytky olejíčkového mixu. Úplně nejlepší je vyzkoušet OCM třeba při horké sprše nebo ve vaně. Právě tento snadný proces dokáže nejen vyčistit a nakrmit pokožku živinami, ale také ji dokáže zbavit akné. Právě proto, že ji dostane zpět do formy. Pleť v rovnováze se totiž neprojevuje nedokonalostmi – je zdravá. Pokud vás tedy trápí právě nepříjemné aknózní projevy, začněte od sebe. Kromě vyvážené stravy, pitného režimu a sebelásky vsaďte na olejové čištění pleti. Když nepolevíte, výsledky se brzy dostaví a vy se zamilujete do pohledu do zrcadla.

Mastná pleť? Dopřejte jí olej

Možná vás tohle tvrzení překvapí, nicméně právě mastná pleť vyžaduje... více olejové péče! Pokud se pleť mastí, může to být známka vysušení nebo nešetrného zacházení – a tím se opět dostáváme k začarovanému kruhu, kterým je používání běžné kosmetiky plné škodlivých látek. Nechte se raději hýčkat přírodou. Rostlinné organické oleje poskytnou pleti takovou hydrataci, že už nebude mít potřebu nadměrné produkce mazu. Skvělými adepty na pečující olejíčky pro mastící se nebo smíšenou pleť jsou jojobový, brusinkový či opunciový olej. Individuální výběr a trpělivost při zkoušení zaručí, že najdete tu správnou směs olejíčků, které se postarají o vaši krásu. A tak mohou přijít dny, kdy nejlepším make-upem bude vaše čistá a zdravá pleť.

TIP: Pokud se rozhodnete přírodní pleťové oleje vyzkoušet, doporučujeme namíchat si vlastní olejový mix, vhodný pro váš typ pleti. Pokud však chcete dát přednost osvědčené kombinaci, která je plná toho nejlepšího z přírody, můžete pleti poskytnou elixír mládí od l’ODAÏTÈS. Vyvážené spojení opunciového a jojobového oleje spolu s esenciálními oleji z rozmarýnu a neroli rozjasní pleť. Elixír zatočí také s pupínky právě díky hojivým účinkům opuncie.  Jediný přípravek má navíc také anti-ageing a vyživující účinky. Nezanechává pocit mastnoty, ale zanechá ve vás pocit krásné pleti. A o to tu jde – protože to nakonec nebude jen pocit, ale skutečně nádherná pleť.