Lysolecithin

Lysolecitin

 

Hodnocení: Výborné

Původ: Rostlinný

 

Lecitin je látka přírodního původu. Získává se nejčastěji ze sójových bobů, ale i jiných rostlin (například ze slunečnice roční) nebo také z vaječného žloutku.

Přirozeně se vyskytuje i v lidském těle, a to jako živá a stavební buněčná membrána.

Lecithin není pro tělo tedy cizí látka a je velmi dobře vstřebáván. Látka lysolecithin je modifikovaný sójový lecithin. Lecithin se používá jako přírodní emulgátor a zahušťovadlo.

Reguluje propustnost ostatních látek buněčnými stěnami a zlepšuje jejich vstřebatelnost.

V krémech a jiných pečujících přípravcích pomáhá ostatním látkám dostat se do hlubších vrstev pokožky.

V potravinářských i kosmetických produktech lecithin také zjemňuje jejich konzistenci. Má antioxidační účinky.

V kosmetice není považován za alergen a nedráždí pokožku.

V potravinách může vyvolat alergickou reakci, je-li získán ze sójových bobů.

Emulzní složka, která vlasy posiluje a dodává jim lesk, stimuluje jejich růst.