Zhubněte pomocí přírody – s ovocem, které skvěle chutná

Po náročných Vánocích a zimním období je tady čas předsevzetí. Jestliže i vy patříte mezi ty, kteří by po svátcích rádi nastartovali metabolismus, začali žít zdravěji a třeba také zhubli, půjdeme do toho s vámi. Abychom si to společně usnadnili, přinášíme chutný seznam ovocných dobrot, se kterými to půjde samo. Zhubněte, aniž byste přišli o chutné dary přírody. Co tedy zařadit do jídelníčku, abyste vypadali WONDERFUL?

Zamilujte se do smoothies, ovocných salátů, džusů nebo se prostě rovnou zakousněte do některého z oblíbených druhů ovoce. Vyberte si z našeho seznamu – mlsat totiž můžete zdravě a bez kompromisů. Až se nám tak trochu sbíhají sliny.

Zakousněte se jako Sněhurka

Ach, představte si sladké a šťavnaté jablíčko. Milujete jablka? Paráda, máte vyhráno. Právě jablka totiž pomáhají snížit množství viscerálního tuku díky vysokému obsahu vlákniny. Při pravidelné konzumaci jablíček navíc budete zdravější. Zařaďte je do jídelníčku třeba formou oblíbených smoothies. Mňam!

Zasyťte se meruňkami

Jsou velké tak akorát, aby působily roztomile, a o jejich chuti se asi nemusíme zmiňovat. Božské meruňky jsou spolehlivým zdrojem nerozpustné vlákniny a potěší také jako svačinka při dietě s nízkým obsahem tuků. Zasytí, zajistí pocit plnosti a rozhodně omámí chuťové pohárky.

Zelená mánie

Milujeme avokáda! A dobře víme, proč jsou tak skvělá. Mají vysoký obsah zdravých tuků, ale současně pomáhají tuky spalovat – není to skvělé? Vysoké množství omega 9 mastných kyselin napomáhá metabolickým procesům. Prostě a jednoduše bojují za přeměnu tuku na energii. No jo, není tuk jako tuk.

Doplňte minerály

Voňavá svačina, která okamžitě doplní hořčík a draslík – a ještě dokonale zasytí. Banány pomáhají při hubnutí a podporují zdravé trávení. Šup s nimi do tašky. A jednou za čas zmrzlinujte. Prostě banány zmrazte a v létě si pochutnejte dvojnásob.

Fialové antioxidanty

Hrají všemi odstíny fialové a jsou tak výjimečné – borůvky. Bobulky právě díky obsahu antioxidantů uhánějí metabolismus a ten je tak akčnější než kdy jindy – výsledkem je účinnější spalování kalorií.

Rychlý jako Flash

Chcete zdravě nakopnout metabolismus? Zkuste posnídat kokos. Je tak sytý a přirozeně sladký, že už nebudete mít takový hlad. Právě díky kokosovým pokrmům můžete omezit příjem jídla a díky obsahu triglyceridů zvýšit účinnost metabolismu až o 30% – a to už je co říct.

Zdraví na talíři

Pomáhá s chřipkou i hubnutím. Ne každému ale chutná – je prostě jedinečný. Grapefruit před jídlem snižuje obsah břišního tuku a hladinu nepravidelného cholesterolu. Co víc dodat?

Svěží a kyselý

Citrony pomáhají při detoxikaci, nachlazení i hubnutí. Už víte, proč se doporučuje pít sklenice vody s citronem? Toto kyselé ovoce totiž pomáhá trávit potravu i spalovat tuk, přičemž zabraňuje hromadění tuku v těle. Zapomeňte na sladké nápoje. Pijte citrony!

Jó, třešně zrály

Slaďounké třešně mají něco navíc, tedy kromě vášnivě sladké chuti. Kromě boji za zrychlené trávení a hubnoucí proces obsahují šikovné enzymy, zodpovědné za boj proti stárnutí. Už se těšíte na léto? My ano.

Letní pohlazení

Nejen mlsné jazýčky ocení vodní meloun. Sezónní ovoce dokonale osvěží, hydratuje a neutralizuje účinky cukru. Stačí si pochutnat.

Prevence obezity

 

Odvraťte hrozbu obezity nebo jiných metabolických onemocnění. Pomohou vám sladké švestky. Mají nízký obsah fruktózy, a tak si mohou občas pochutnat i příznivci low carb stravování.

Kouzlo malin

Zapomeňte na chemii, raději vsaďte na přírodu. Přírodní chemikálie, obsažené v malinách, pomáhají zastavit nárůst hmotnosti a tvorbu tuku. Mohou za to polyfenoly. Zmalinujte se!

Vitamín C

Vitamín C obsažený v pomerančích urychluje metabolickou činnost a udržuje ji pěkně v řádném tempu. Ošklivé břicho nehrozí. Dopřejte si pomerančovou šťávu nebo pár měsíčků tohoto lahodného ovoce – nebudete litovat.

Dokonale červená

Jahoda je synonymem pro smyslnost a dokonalý chuťový požitek. Patří mezi nejlepší zdroje vlákniny, jsou vhodné i při nízkosacharidové dietě a potěší mlsné jazýčky. Navíc pomáhají spalovat tuk a jsou ideální svačinkou mezi hlavními jídly. Tedy mimořádně chutnou svačinkou.

Extrémně odolná rostlina...

… která nese sladké a živinami nabité plody – datlovník. Datle jsou extra výživné. Udrží vás ve zdravé kondici a prospějí také v boji proti známkám stárnutí. Můžete je používat také jako přírodní sladidlo – osladí koláč, vytvoříte z nich sladkou pastu nebo raw kuličky. Ale to už jsme u trochu jiné kapitoly. Tak šup s nimi do zdravého salátu – a v plavkách budete vypadat úžasně. Už brzy

Pramen mládí

Víte, že vlajkovou lodí naší omamné přírodní anti-ageing kosmetiky L'Odaïtès je možná trochu nečekaně datlovník? Rostlina sama o sobě prokázala úžasné schopnosti – po tisíciletí roste v suchu, vystavená slunci, přesto je však schopná regenerace v suché zemi. Schopnosti přežít v extrémních podmínkách, zachycovat vodu a neutralizovat oxidační stres hovoří samy za sebe. Multi sílu této odvážně rostliny můžete zakusit na vlastní kůži. Doslova. Koncentrát antioxidantů, výživných látek, polyfenolů, karotenoidů, stopových prvků, esenciálních aminokyselin a mastných kyselin dokáže dokonale obnovit, regenerovat a vyživit pokožku do hloubky. Intenzivně.

Přečtěte si článek o naší přírodní kosmetice L'Odaïtès