Perila olej přináší 6 benefitů v péči o pleť – chcete vědět, jaké?

Perila olej přináší 6 benefitů v péči o pleť – chcete vědět, jaké?

Už jste slyšeli o perile křovité? A jestli ne o této zázračné rostlince, co takhle o perila oleji? Oblíbená bylinka, hojně zastoupená v tradiční čínské medicíně, pochází z právě z asijských zemí. Z jejích semen se lisuje perila olej, další oblíbenec milovníků přírodní kosmetiky. Proč je tak výjimečný a co dokáže? Seznamte se s olejíčkem, který přináší nejeden benefit v péči o krásnou pleť.

Silák plný antioxidantů

Olej z perily křovité vzniká lisováním perilových semínek. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin a antioxidantů je oblíbený v kosmetickém i farmaceutickém průmyslu. Užívá se tedy nejen zevně, ale dokonce i vnitřně. Tlumí dýchací potíže, zmírňuje projevy nachlazení či alergií. Pomáhá také při premenstruačním syndromu nebo při křečích. A podobné divy umí i při vnějším používání – pokožka si jej okamžitě zamiluje. Chcete vědět proč?

Poznámka: ve složení (INCI) jej najdete jako: Perilla frutescens

Benefit číslo 1: Problematická pleť? Uzdravte ji!

Perilový olej s láskou pečuje o problematickou pokožku. Může za to složení oleje, které je bohaté na látky s antibakteriálními a protizánětlivými účinky. To díky velkému obsahu kyseliny linolové, která s radostí bojuje proti akné. Právě ona je známá pro své silné protizánětlivé vlastnosti. Pomáhá urychlovat hojení, změkčuje a udržuje pleť. I mastná nebo smíšená kůže si zaslouží šetrnou péči – nevysušujte pokožku – raději jí dopřejte to nejlepší. Třeba olej z perily.

Benefit číslo 2: Zralá pokožka zbožňuje výživu

Asi vás to překvapí, ale perila olej nepotěší jen vlastníky problematické pleti. Suchá a zralá pokožka si tento pečující olej okamžitě zamiluje. Jde o jedno z nejlepších ošetření stárnoucí pokožky – to díky obsahu omega-3. Olej má uklidňující a opravné vlastnosti, navíc zralé pokožce poskytuje silnou antioxidační ochranu. Zkrátka – udělá za vás vše, abyste zůstala dlouho svěží a mladistvá. Tedy co se týče pleti. Zbytek je na vás.

Benefit číslo 3: Ochrana pleti na každý den

Chcete, aby vaše pokožka byla dokonale chráněná každý den? Pak sáhněte po perila oleji nebo přírodních přípravcích, které jej obsahují. Flavony, které olej z perily nese ve svém složení, přinášejí silnou antioxidační aktivitu pro pokožku. Díky ní je pleť chráněná před volnými radikály, které bývají jednou z příčin předčasného stárnutí pleti.

Benefit číslo 4: Dehydratace nemá šanci

Čas od času (obzvláště v zimě) vás možná dokáže potrápit suchá a dehydrovaná pleť. Jak ale zabránit ztrátě vody z pokožky? Perila olej obsahuje sloučeninu, která působí jako přírodní prekurzor ceramidů. Tato složka hraje významnou roli při udržování kožní bariéry, která chrání pleť před ztrátou vlhkosti a vody. To jsou důvody, proč je perila olej vhodný samostatně nebo jako složení přírodní kosmetiky v péči o suchou pokožku – třeba celého těla.

Benefit číslo 5: Bojovník za krásnou pleť

Perila olej je přirozeně bohatý na polyfenoly (zejména kyselinu rosmarinovou) a triterpenoidy (kyselina ursolová). Jde o přírodní molekuly, které vykazují protizánětlivé, antibakteriální a antialergické vlastnosti. Nedokonalosti pokožky tak nemusí mít šanci – tedy pokud se někde uprostřed vaší beauty rutiny nachází perilla oil.

Benefit číslo 6: Olej jako pohlazení

Není olej jako olej. Pokud milujete pokožku, která je po nanesení suchých olejů jakoby jemně navoskovaná, pak rozhodně nesmíte vynechat perila olej – prostě ho vyzkoušejte. Jde o nemastný suchý olej, který se příjemně a velmi snadno vstřebává do pokožky. Díky tomu jde o oblíbený krok v péči o pleť... a těžko rozeznáte, zda o pokožku pečujete nebo jste ji právě pohladila.

Jak vidíte, perila olej je vhodný pro suchou, zralou, problematickou i smíšenou pleť. Při pravidelném používání výrobků s perila olejem bude vaše pokožka doslova zářit – výsledkem mazlení se s tímto šikulou je totiž jasnější, svěží a zářící vitální pokožka. Prostě a jednoduše: buďte krásná s perilou.