Krásný pohled jednou provždy? 7 pravidel péče o oční okolí

Je jemná, tenká, citlivá a nemá mazové žlázky. Její vlastnosti jsou důvodem, proč péči o oční okolí věnovat zvýšenou pozornost – jedině tak se vyhnete vráskám, viditelným známkám únavy i dehydrataci. Jak na správnou péči o jemnou pleť okolo očí?

Stejně jako se pravidelně s láskou staráte o pleť obličeje a pokožku celého těla, je potřeba pečovat o pokožku očního okolí – a to nejenom sporadicky, ale denně. Právě jemná kůže okolo očí rychle odhalí stopy únavy, stresu, vysušení či jen obcházení správné péče. Kterými kroky rozzáříte váš pohled? Inspirujte se 7 funkčními pravidly pro pleť o pokožku o oční okolí.

Odlíčení je základ

Kdepak, odlíčení není zrovna krok, který je vhodné šidit. A na způsobu odlíčení citlivé oční pleti záleží – proto si vždy dejte čas a oči jemně, ale efektivně odličujte. Jak na to? Volte odličovač určený pro vaše oči. Pozor na častou chybu: přípravek nepatří na suchý bavlněný tampon. Pomocníka je potřeba nejprve navlhčit – až pak na něj nanést odličovač a pustit se do odličování. Vždy odličujte bez tlaku a přílišného tření, velmi jemně – od vnějších koutků směrem dovnitř. A jaké odličování se osvědčilo nám? Olejové, které je vhodné i pro citlivou pokožku okolo očí. Nedráždí, rychle rozpouští líčidla a zanechává jemnou pleť hedvábně hebkou. 

(Láska)vá regenerace

Je čas na relax? Tak jej ještě před nanesením séra či očního krému po odlíčení dopřejte i očím. Jednou za čas si právě tolik namáhané oči zaslouží odpočinek stejně jako vy. K tomu skvěle poslouží chladivý obklad – ať už v podobě gelového obkladu, který běžně zakoupíte v drogerii, nebo pomocí starých dobrých triků. Co třeba oblíbená okurka? Zavřete na chvíli oči a vychlazený obklad se postará o vyzmizíkování známek únavy po náročném dni. Ale! Rozhodně nepoužívejte příliš chladné obklady, aby jemnou kůži nepodráždily. 

Zázraky přes noc?

Ještě než se vydáte do říše snů, je důležité aplikovat vhodný přípravek. Vždy volte přípravky určené pro oční okolí – složení musí být šetrné a vhodné pro citlivou a velmi tenkou kůži, která se nachází okolo očí. Kvůli chybějícím mazovým žlázkám je pokožka očního okolí náchylnější na dehydrataci. Přípravky tedy mají za úkol dodat vláhu, ale rozhodně by neměly obsahovat některé látky, jako například vysušující alkoholy. A jaké je pravidlo pro aplikaci oční péče? Méně je více. Vždy aplikujte jen minimum přípravku jemným poklepem prsty. 

Vyspat se růžova

Tajemství krásné pleti? Rozzářit ji může i zdravý spánek. Odpočíváte? Spíte dobře? Možná je čas začít. Zkuste usínat a vstávat ve stejnou dobu a uvidíte, co to udělá nejen s vaší energií, ale i vzhledem. Spánek totiž ovlivňuje celkové zdraví, proto zahrňte spánkovou hygienu do vašeho života. 

Ráno dělá den

Ráno není jen o tom připravit si snídani a hurá do víru dne. Ještě je tu ranní rituál péče o pleť! Před samotným nalíčením je nutné... překvapivě odlíčení. Ano, ráno je také potřeba jemně dočistit pleť. Pokožku tak zbavíte výpotků a nečistot, abyste o ni opět mohli správně pečovat. K dočištění můžete použít květové vody nebo jemné přírodní tonikum bez alkoholu – tak začnete den tím nejlepším způsobem pro vaši pleť. 

Sbohem, otoky!

Ne každé ráno vás vítá zářivý pohled v zrcadle, že? Po koncertu, rande nebo oslavě s přáteli můžete opět využít chladivý obklad, který zmírní nevzhledné váčky. Pijete po ránu zelený čaj? Nechte si pytlíky a až vychladnou, můžete je použít jako vlhké studené obklady na oči. 

Ať vrásky nemají šanci!

Kdepak, ještě zbývá poslední krok před tím, než se nalíčíte a vyrazíte za zážitky (ne)všedního dne. Po ranním dočištění a případném obkladu očí je opět důležité nanést vhodný pečující anti-ageing přípravek. Takový, který jemnou kůži hydratuje, vypne a vyhladí. A nejenom – přípravek ji také ochrání. A jak ji chránit ještě lépe? Nezapomeňte pleť obličeje chránit minerálními filtry proti UV záření – a chraňte i vaše citlivé oči. Noste klobouky, sluneční brýle a dopřávejte očím pravidelný odpočinek. Jedině tak budou vaše oči a jejich okolí zářit. A o to jde, že?

TIP: Lehký jako pírko, účinný a silný jako Hulk! Oční krém od L'Odaïtès díky chlorelle, borůvkám a datlím viditelně promění pokožku okolo očí. Projasňuje, bojuje proti pigmentaci a zlepšuje mikrocirkulaci. A to nejlepší? Samozřejmě omlazuje. Přesvědčíte se?