7 zázračných kosmetických účinků moringového oleje

Zázračný strom života, z jehož semen pochází neméně zázračný moringový olej. Seznamte se s moringou olejodárnou, rostlinným pokladem, známým už ze starověké Indie. Stromem, který je plný živin, antioxidantů, minerálů a jiných prospěšných látek. Stromem, který se dá zkonzumovat úplně celý – od listů po kořeny. Stromem, jehož vlastnosti jsou dokonale promítnuty také do vzácného moringového oleje, jehož kosmetické účinky vás pohladí od hlavy až k patě. Nebo spíše... od vlasů až po pokožku celého těla.

Moringový olej patří mezi nejstarší oleje světa

Vysoký obsah oleje obsahují právě semena plodů moringy, která jsou zpracovávána lisováním. Tento zázračný olej se nepoužívá jen v kosmetice, ale překvapivě také v té nejjemnější mechanice. Nevysychá a překvapí dlouho trvanlivostí, díky čemuž byl v dávných dobách vhodný také pro maceraci dalších rostlin a vonných pryskyřic – a tak vnikaly první vonné oleje. Moringový olej patřil mezi poklady třeba také ve starověkém Egyptě. Egypťané jej pro vysoce ochranné a hydratační účinky používali na ochranu pokožky namáhané pískem při cestování nekonečnou pouští. Malý poklad si dokonce oblíbili natolik, že se s lahvičkou moringy nechávali pohřbít. I vy můžete... nechat pohřbít suchou pokožku či vlasy. Tady je hned 7 úžasných kosmetických možností, jak moringový olej využít.

TIP: Jak poznáte opravdu kvalitní a čistý (pravý) moringový olej? Díky vysokému obsahu kyseliny behenové moringový olej v lednici tuhne.

Zjemnění a změkčení pleti

Moringový olej využijete jako změkčovadlo pleti. Okamžitě se vstřebává a zjemňuje pokožku. Pokud potřebujete zklidnit pleť, stačí pár kapek, které vás zbaví iritace – ať už je její příčinou cokoli. Je vhodný také pro citlivou a namáhanou kůži, které přináší žádoucí komfort.

Hydratovaná pleť s moringou

Jak na dokonalou hydrataci pleti? Přece s oleji. Moringový olej je jedním z těch olejů, které vrátí pleti rovnováhu. Pomáhá hloubkově hydratovat a udržet vlhkost v pokožce. Trápí vás suchá pleť? S moringovým olejíčkem při ruce už nebude. Nezapomeňte jej však jako každý olej aplikovat vždy na předem navlhčenou pleť – ideálně BIO květovou vodou podle typu vaší pleti.

Dokonalý polibek

Trápí vás suché nebo popraskané rty? Používejte jemný moringový olej, který je okamžitou a trvalou pomocí. Akutní péči za vás udělá peeling, po odstranění odumřelých buněk je pak ten pravý čas na olejový polibek moringy. A to nakonec platí nejen pro rty – můžete jej aplikovat i na další suchá místa po celém těle. Nepříjemné kožní stavy už nejsou strašákem. Rozhodně ne s moringou.

Zázrak pro vlasy

Krásné vlasy? Kyselina behenová, kterou moringový olej obsahuje, dokonale vyhlazuje vlasy. Ostatní složky a antioxidanty se pak starají o jejich ochranu a výživu. Díky vlasovému zábalu z moringového oleje budete mít krásné, zdravé a lesklé vlasy. A co vy, používáte oleje v péči o vlasy? Zábal připravíte jednoduše – po umytí vlasů šetrným přírodním šamponem vetřete do vlhkých vlasů několik kapek moringového oleje. Vlasy následně zabalte do fólie a šátku. Zábal nechte působit minimálně půl hodiny. Opakujte alespoň jednou týdně.

Zdravá je krásná

Díky obsahu vitamínů A a E je moringa skutečným zázrakem pro krásnou a zdravou pleť. Tyto vitamíny pomáhají eliminovat vrásky, k čemuž výrazně napomáhá právě zmíněná kyselina behenová. To je přesně ta složka, která má výrazné vyhlazující účinky. Olej má díky složení rovněž uklidňující, antiseptické a protizánětlivé vlastnosti, proto je vhodný také při léčbě poranění, bodnutí hmyzem, akné, psoriázy, lupénky, rosacey, popálenin a dermatitid. (Vždy se poraďte se svým dermatologem.)

Pohlazení sluncem

Kdo by nemiloval opalování. Pokožka však díky škodlivému UV záření dostává na slunci zabrat. Nezapomínejte tedy na její ochranu a na následnou péči – poopalovací hydrataci a uklidnění pokožky celého těla. V tom rovněž pomůže moringový olej. Léčí dokonce i spáleniny od sluníčka, otoky a zarudnutí. Právě proto se hodí jako šikovný pomocník do kabelky pro horké letní dny.

Omládněte s moringou

Moringový olej umí vše zmíněné a ještě něco navíc – díky obsáhlému složení aktivních látek dokáže opravdu viditelně proměnit pokožku. Podporuje růst a obnovu buněk, chrání před volnými radikály, eliminuje vrásky a předchází vzniku nových, upravuje vzhled pigmentových skvrn, ale i tvorbu kožního mazu. Uklidňuje záněty, omlazuje, hydratuje a rozjasňuje. Zkrátka a dobře – s moringovým olejem vaše krása zazáří. Je to další pozoruhodný dar z přírody, který stojí za to znát. Mít. A pravidelně používat.

Chcete rozmazlit pokožku celého těla? Dopřejte jí pohlazení s naší novinku od L’ODAÏTÈS – s tělovým krémem Hedvábný květ. Kromě zázračné moringy obsahuje také omamnou vůní neroli, jojobový olej, datlový nektar a bambucké máslo. Speciální formulace doslova polaská pokožku a vrátí ji jemnost a elasticitu. Hedvábný květ nechá pokožku celého vašeho těla nádherně sametově rozkvetlou. Jak jinak než... opět s radostí vyzkoušeno za vás. Ach.